Създаване на приятна обстановка, докато работим от вкъщи, с помощта на MOTIP

Създаване на приятна обстановка, докато работим от вкъщи, с помощта на MOTIP

Тук може да разгледате техническата серия на MOTIP 

За огромно съжаление, отново сме вкъщи и отново сме изправени пред предизвикателството да работим в по-различна обстановка. Благодарение на съвременните технологии обаче, това не би трябвало да представлява проблем за служителите на малки и големи фирми в днешно време. Както вече знаем, този метод на работа (от вкъщи) успешно балансира комбинацията от ефективно и навреме свършена работа с домашните задължения. Разбира се, това е приложимо, само и единствено когато сте сами вкъщи. В следващите няколко реда ще откриете няколко лесни трика за продуктивно ежедневие, докато сте вкъщи.

Избор на удобно място за работа

Наистина е важно да подберете най-подходящото място за работа, било то отделна стая, отдалечено ъгълче в някоя стая или дори място на терасата, където слънчевата светлина ще Ви зарежда с допълнителна енергия. Това е Вашето най-важно място за следващите няколко седмици. Разбира се, че винаги могат да настъпят промени, в случай, че светлината или нещо друго Ви дразни и мястото вече Ви дразни. Това е предимството на работата от вкъщи. Правите промени, винаги когато имате нужда.

Създаване на подходящи заобикалящи ни условия

За положителна енергия и стимул е задължителна подходяща светлина. Най-добре е, тя да бъде от естествен източник. Този вид светлина е гаранция за дълга концентрация по време на мисловна дейност.

Някои хора предпочитат наличието на цветя около тях, други работят изключително добре при звука на лека музика, докато трети предпочитат абсолютната тишина.

Приспособете обстановката си така, че да бъде максимално близка до това, което ви кара да бъдете ефективни по време на работа. Бъдете креативни в създаването на добри условия, така че работата да се превърне в едно приятно изживяване.

Създаване на ежедневни практики

Сутрешната подготовка, е препоръчително да продължи, така както сте я правили в продължения на всяка сутрин, преди наложените ни обстоятелства. Станете рано, вземете си душ, изпийте една чаша ароматно кафе, направете няколко упражнения за разтягане, прегледайте сутрешната преса и започнете деня с най-неотложните задачи.

Изготвяне на домашно-работен график според навиците

Всеки от нас има часова зона, в която е най-продуктивен и такава, в която трудно му се получават нещата. Ако сте привърженик на сутрешните задачи, то тогава си свършете неотложните задачи по това време на деня. За вечерта оставете всичко останало, което търпи отлагане. Не забравяйте обаче, че селектирането на задачите според тяхната важност, ще осигури и гарантира свършени ангажименти навреме и по-малко стрес през деня.

Здравословно консумиране през деня

Не прибягвайте до хладилника по време на всяка малка почивка. Това може да Ви изиграе лоша шега. Планирайте си правилно консумацията на храна, така че да не изпитвате глад, но в никакъв случай, не се дръжте и гладни. Планирайте здравословни и полезни храни (риба, салати, плодове и много вода), като напълно изключите въглехидратите и всичко съдържащо захар. Храната, както знаете, е основен източник на енергия и е пряко свързана с изпълнението на Вашите ангажименти. Колкото повече енергия и здраве влиза в организма Ви, толкова по-продуктивни и енергични ще бъдете през деня.

Планиране на малки и големи почивки между задачите

Почивайте на определени интервали от време (примерно на всеки 30-40 мин.). Настройте си алармата, така че да сигнализира, когато времето за почивка настъпи. Общо взето, програмата от вкъщи трябва да не се различава по нищо от тази, която сме имали в офис обстановка.

За да разнообразите ежедневието си, направете нещо, което е повече полезно, отколкото приятно. Може да почистите, било то компютъра, ако имате някоя позабварена и прашасала камера (изоставена от летните месеци), голям часовник, видео или друга аудио техника. С помощта на СПЕРЯ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ПРАХ (на MOTIP), тази задача ще бъде лесно и много бързо реализирана.

Тук може да разгледате цялата техничеста серия на #MOTIP. Препоръчваме да го направите, тъй като със сигурност ще намерите продукт полезен и приложим във Вашето ежедневие, докато сте вкъщи.