Как да развием ръждясал болт?

Как да развием ръждясал болт?

снимка: WD-40

Възможно ли е да развием болт, чиято повърхност е напълно ръждясала?

Развиването на ръждясал (окислен) болт или гайка е неприятна занимавка , а в някои случаи дори невъзможно. На пръв поглед не изглежда кой знае какво, но подобна дейност може да отнеме време и усилия.

Какво се случва ли? Когато болта е ръждясал и здраво заял, се захващаме, с много сила, да го развием. В повечето случаи се стига до късане на болта, тъй като окисления метал става слаб и резбата, след силния натиск, се чупи.

В тази връзка напомняме, че корозията е враг и проблем (номер едно) при повечето метални изделия, особено при гайки и болтове, които след време се налага да развием. Ако се допитате до някой професионалист, кой метален елемент е най-податлив на корозия, то със сигурност единодушно ще чуете - гайки и болтове. В някои случаи, гайките са толкова силно корозирали, че изглежда почти невъзможно тяхното отделяне от повърхността.

Тук ще предложим варианти за бързо и лесно развиване на заяли болтове с помощта на #WD-40.

 

Необходими продукти:

Бързоразхлабващата смазка на WD-40 от серията Specialist, често използванa в работилници, е лесно и много подходящо средство за тази не толкова приятна задача. Този метод е може би най-лесният и бърз, тъй като е изпробван и да, определено работи. Съставът от активни вещества на #WD40 Specialist, гарантира унищожаването на ръждясали отлагания в нишките.

Този метод е популярен и прост и върши повече от чудесна работа. Ако тази течност Ви е под ръка, е необходимо да напръскате обилно върху проблемните крепежни елементи, след което се изчаква около 15-20 минути. Финално, детайлът се отвива по обичайния начин.

 

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Съществуват и други методи за разхлабване на заяли болтове и гайки, но със сигурност ще останете доволни от резултатите постигнати с бързоразхлабващата смазка на WD-40 Specialist.