Как да почистим арматурното табло. Решения с WD40.

Как да почистим арматурното табло. Решения с WD40.

Видео с предимствата на WD40

Колата е средство без което не можем, особено когато става въпрос за живот в големия град. За да я поддържаме в добро състояние е необходима редовна и качествена грижа. От изключителна важност е, както външната, така и вътрешната поддръжка. В колата често се случва да има петна, които с течение на времето стават още по-упорити и трудни за премахване. В тази връзка, Ви препоръчваме навременна реакция при появили се такива, било то по тапицерията или по таблото. Освен това сме добре запознати, че таблото е мястото, където мръсотията полепва бързо и в допълнение със слънцето тя се изпича, като отстраняването след това става почти невъзможно. По-долу ще изброим няколко полезни съвета за правилна поддръжка на таблото.

Необходимата поддръжка на таблото

Таблото на колата е като едно огледало. Ето защо поддръжката му е толкова важна. Блясъка и чистотата отразяват вътрешната част на автомобила. Ако таблото е чисто, то това веднага ще Ви направи добро впечатление. Не позволявайте дори и на малкото количество прах да стои по таблото Ви, тъй като първото впечатление тук действа с пълна сила. След обирането на прахта, с леко влажна кърпа, е желателно да повторите движенията със суха такава, за да попие останалата влага. Желателно е този лесен и бърз процес да се случва един път седмично за добрата поддръжка на част от интериора.

На пазара се предлагат разнообразни продукти, които са специално предназначени за поддръжка на таблото, но е добре да имате едно наум, тъй като някои от тях са изключително агресивни и могат да наврeдят вместо да свършат работа. Ако често почиствате таблото е добре да се придържате към препарат, който е изпитан във врмето, за да избегнете неприятните евентуални главоболия

Почистване с натурални продукти

Ако искате едновременно да почистите и да придадете блясък на таблото, може да си направите домашно почистващо средство. Всичко, от което се нуждаете, е малко зехтин и френски филтър за кафе. Процесът е елементарен. Нанесете малко количество зехтин върху филтъра за кафе, след това избършете с него цялата повърхност на таблото. Наблегнете основно на петната. Благодарение на абсорбиращите си хартиени влакна, филтъра ефективно абсорбира натрупалата се прах. В случай, че предпочетете да избегнете ползването на зехтин, може да пробвате смес от вода с малко оцет.

Важната защита на таблото

Добре е да имате предвид, че таблото може лесно да бъде надраскано, било то несъзнателно или дори по време на почистване. За тази цел е препоръчително да имате под ръка един флакон от мултифункционалния WD40. Този спрeй е изключително важен, тъй като се счита за един от най-добрите анти-корозионни мултифункционални продукти на пазара. Освен за ползване при ръждиви инструменти, може да го ползвате и за поддръжка на таблото на Вашия автомобил. 

Всичко, което трябва да направите, е да напръскате малко количество от продукта върху арматурното пластмасово табло, след което да збършете с мека кърпа. Това не само ще почисти таблото от неприятната мръсотия, но ще го предпази от драскотини, благодарение на създадения защитен слой.

Ако искате да закупите някой от продуктите на WD-40 натиснете тук !

Опровержение:

Предоставените и описани приложения за продуктите на WD-40 са изпратени на WD-40 Company от самите потребители. Тези приложения не са тествани от WD-40 Company и по никакъв начин не представляват препоръка за приложение от страна на WD-40 Company. Бъдете адекватни и изключително разумни, всеки път когато ползвате продуктите на WD-40 Company. Винаги следвайте посочените инструкции и внимавайте за всички предупреждения, отпечатани върху опаковката.