Отстраняване на драскотини с MOTIP - #SCRATCHAWAY

Отстраняване на драскотини с MOTIP - #SCRATCHAWAY

Един от често задаваните въпроси е, как да отстраним неприятните драскотини от бронята или металната част на автомобила. Тези дразнещи малки ивици са причинени по време на куп различни ситуации. Най-притеснителното е, че те могат да увредят не само боята, но и да развалят цялостния външен вид на автомобила. Тук може да разгледате нашите съвети за лесно отстраняване на подобни драскотини.

Отстраняване на драскотини с паста за зъби

 

Стъпка 1 – установяване дълбочината на щетите

Като начало е добре да отбележите дълбочината на надраскванията. Прокарайте пръсти върху надрасканата част, за да усетите, колко големи са пораженията. Ако тези драскотини са дълбоки, то тогава ще имате нужда от професионални продукти.

Стъпка 2 - подготовка на повърхността

Преминете към подготовка и почистване на автомобила. Препоръчително е, преди да започнете с основната обработка, да измиете повърхността, така че да е абсолютно чиста.

Стъпка 3 – полиране с паста за зъби

След като почистите повърхността, нанесете малка част от паста за зъби върху микрофибърна кърпа и започнете да търкате повърхността с кръгови движения. Тук прави впечатление, че избелващите пасти за зъби са най-ефикасни. Накрая почистете остатъка от пастата, която е останала по автомобила. Повторете процеса още веднъж, като накрая измийте колата с маркуч и подсушете със суха микрофибърна кърпа.

Дали обаче това е най-сполучливия начин за отстраняване на драскотини?

Представяме Ви пастата на #MOTIP - SCRATCH AWAY, която със сигурност ще Ви свърши чудесна работа. Тази паста е подходяща и за по-дълбоки надрасквания. Нанесете достатъчно количество от нея върху почистената повърхност и започнете да търкате, отново с кръгови движения. Повторете процедурата, при необходимост, след което измийте повърхността с течаща вода. Накрая подсушете третираното мястото с мека микроофибърна кърпа и се насладете на крайния ефект. Автомобила ще бъде като нов!

Тук може да разгледате и останалите продукти на MOTIP от серията на CarCare за правилна поддръжка на автомобила.