Подготовка за зимата, започвайки от автомобила

Подготовка за зимата, започвайки от автомобила

Подгответе се за зимата, започвайки от автомобила. С настъпване на зимните месеци, голяма част от нещата в нашето ежедневие, започват да се променят. Дните стават по-къси и по-студени, за сметка на дрехите, където гардероба ни отваря врати за по-топли и по-дълги дрехи. Температурите падат, а камините и печките започват да горят почти всеки ден. С няколко думи казано накратко, настъпва един преходен период за всеки. Тъй като сме принудени да сменим не само гардероба, но и навиците си в ежедневието.

Едно от важните нещата, на които трябва да обърнете внимание, е автомобила. В тази кратка статия ще ви дадем няколко съвета. Какво трябва да направите, за да сте сигурни и спокойни, че колата ви е напълно изрядна и готова да ви служи вярно през зимните месеци. Предстои период, в който автомобила ще бъде изложен на метеорологични предизвикателства като, дъжд, сняг, лед, студ и неприятната сол по улиците, при отрицателни температури.

Профилактика до най-близкия сервиз

Почти всеки водач на автомобил има поне един близък автомонтьор – дали това ще е приятел или роднина, или най-удобния сервиз до вкъщи, няма значение. Закарайте колата, за да проверят основни неща като, ходовата част, спирачките, двигателя, сигналните светлини и не на последно място – клаксона. Като цяло, проверете дали колата е изправна и няма някакви скрити проблеми, като остарял акумулатор или пък ниско ниво на антифриз. Нещата от първа необходимост налични Това се отнася за всички водачи, без изключения. Освен задължителните аптечка, крик, триъгълник, светлоотразителен елек, е добре да имате под ръка одеяло, резервен чифт обувки, бутилка вода, запалка или кибрит, джобно ножче и зарядно за телефон. Никога не се знае, какво може да се случи и дали няма да се наложи да чакате докато дойде пътна помощ.

Задължителните аксесоари

Приберете сенника в гаража и го заменете със стъргалка за сняг или метла в случай, че автомобила е затрупан със сняг. Сипете и носете, в багажника, зимна течност за чистачки. Тя е по-различна от лятната с това, че не замръзва, предпазва резервоарчето от замръзване и евентуално спукване. Веригите за гуми са също много важни. Задължително носете спрей за размразяване на стъкла на #MOTIP и един флакон от мултифункционалния спрей #WD40, който ще свърши чудесна работа за ключалките на вратите. Напръскайте ги превантивно, за да не замръзват. Не е лошо да разполагате и с кабели за даване на ток. Зима е и нищо не се знае.

Смяна на летните гуми със зимни

Зимните гуми са задължителни още в началото на месец Ноември. Различният състав на гумата, е решителен, когато става въпрос за сцепление и издръжливост при минусови температури и мокра или заснежена настилка. Животът на гумите зависи от много фактори, като конкретна марка, изминати километри, състояние на автомобила и куп други. Средната издръжливост на един комплект гуми е между 3 и 5 години. Всяка една има, така наречения маркер или по-просто казано – графично обозначение, което показва колко е изтрита гумата. Покупката на нови гуми е едно от най-скъпите, но същевременно и едно от най-важните неща. Не пропускайте тази стъпка, защото подлежите на глоба, в случай, че не го направите.

Резервоар пълен с гориво

Важно е в резервоара да има повече гориво през зимата в сравнение с лятото. Хубаво е да зареждате до горе, за да няма неприятни изненади. Наясно сме, че всичко изброено е свързано с повече финанси, но компромиси със безопасността не трябва да се правят, особено през зимата.

Ако искате получите повече информация за препоръчаните от нас продукти, по време на дълги пътувания, може да кликнете върху линковете по-горе.  

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram 

Гледайте нашите видеа в YouTube

Опровержение: Предоставените и описани приложения за продуктите на WD-40 са изпратени на WD-40 Company от самите потребители. Тези приложения не са тествани от WD-40 Company и по никакъв начин не представляват препоръка за приложение от страна на WD-40 Company. Бъдете адекватни и изключително разумни, всеки път когато ползвате продуктите на WD-40 Company. Винаги следвайте посочените инструкции и внимавайте за всички предупреждения, отпечатани върху опаковката.