Как поддържате градинските ножици?

Как поддържате градинските ножици?

Информация за продуктите на WD40 може да намерите тук:

Как поддържате градинските ножици? Градинските ножици са изключително важни в градинарството и затова мнозина ги смятат за приятел номер едно при работа с тях. С тяхна помощ клоните могат лесно да се оформят, подкастрят, заоблят и най-интересното, да се постигнат желани форми при определени храсти или дървета. След като знаем вече, колко необходими са ножиците в градинарството, е добре да не подценяваме тяхната толкова важна поддръжка. Казваме важна, защото адекватната грижа, като почистване и заточване, ще допринесе за по-дълъг живoт на инструментите. Въпреки, че всеки градинар е добре запознат с необходимата грижа, ние все пак сме Ви подготвили няколко съвета с лесни стъпки, как да смажете и съхраните градинарските ножици.

Работейки с остри предмети, е необходимо винаги бъдете внимателни и да носите задължителното защитно облекло.

1. Заточване на гардински ножици

От собствен опит най-вероятно знаете, че ползването на слабо заточени ножици е много досадно, дори и при ножиците за хартия. Тук обаче става въпрос за градински ножици, където заточването е не по-различно, но процедурата отнема малко повече време. Когато попаднете на затъпени ножици за клони, губите доброто си настроение и автоматично започвате да късате клоните и листата с ръце. От този момент нататък всичко започва да губи всякакъв смисъл. След тази ръчна намеса, подбрания храст, дърво, тревичка придобива не особено добър вид и ви се иска да не се бяхте захващали. Естествено, че е възможно да избегнете всички тези разочарования, като инвестирате малко повече време в процеса. Едно е ясно, старите ножици не режат така добре, както новите закупени от магазина. Заточването може да започне на дисков шмиргел или ако нямате такъв, може да действате с обикновена плоска пила. Когато използвате пилата, то рамото на ножицата, трябва да е добре захванато в менгеме с острието нагоре. При заточване на градински ножици, трябва да се спазва определен ъгъл на постъпателните движения. При различните модели ножици, ъгъла е различен. При градинските обаче, той варира от 45° до 70°.

2. Смазване на градински ножици – използвайте мултифункционалния WD-40

Добрата поддръжка на ножици, не приключва със заточване на секачите. Необходимо и препоръчително е да завършите процедурата с малко количество от мултифункционалния спрей на #WD40. Той не само ще раздвижи мястото на триене между секачите, но ще ги предпази от по-нататъшни евентуални появи на ръжда. Нанесете малко количество от продукта върху суха кърпа и разнесете по дължината на секачите. Това е, не е кой знае какво!

Как поддържате градинските ножици? Отговорът вече е налице, използвайте WD-40.

Ако искате да купите някои от продуктите на WD-40 натиснете тук !

Опровержение

Предоставените и описани приложения за продуктите на WD-40 са изпратени на WD-40 Company от самите потребители. Тези приложения не са тествани от WD-40 Company и по никакъв начин не представляват препоръка за приложение от страна на WD-40 Company. Бъдете адекватни и изключително разумни, всеки път когато ползвате продуктите на WD-40 Company. Винаги следвайте посочените инструкции и внимавайте за всички предупреждения, отпечатани върху опаковката.