Адекватна грижа за инструментите.

Адекватна грижа за инструментите.

Последвайте ни във Фейсбук

Не познаваме отговорен човек, който да не полага необходимата грижа за своите (градински) инструменти. Ако все пак сме познали, този блог е точно за Вас. Поддръжката определено е от съществено значение. Това е така, защото евентуалната ръжда носи не само главоболия, но и куп непредвидени разходи.  Не е нужно да харчите излишни средства. Необходимо е редовна и правилна грижа, която със сигурност няма да отнеме мого време. Ето как може да направите това:

Неръждаема стомана

Ако вашите (градински) инструменти са от неръждаема стомана, то тогава няма място за притеснение. В този случай, е важно да се почистват след всяка употреба. Притежанието на инструменти от неръждаема стомана е желание на всеки, но цената им не е по джоба на всеки.

Покритие с боя

Най-голямата причина за корозия са неблагоприятните атмосферни условия. Представете си, че една металната повърхност (инструмент, саксия или лейка) е пряко изложена на чести валежи, слънце, студ и това отново и отново. След известно време тази метална повърхност, "благодарение" на тези условия, ще корозира.

За да избегнете този сценарий, може да боядисате металната повърхност. Това със сигурност ще спаси предмета от ръжда, тъй като боята ще предпази директния контакт на метала с неблагоприятните условия. Освен това, по този начин може да придадете и по-естетичен вид на повърхността, предвид избрания от вас цвят.

WD40

Решението на сагата с (градинските) инструменти е в ръцете на мултифункционалния #WD40. Доверете му се, тъй като е изпитан в тази област и се справя повече от добре. Всичко, от което се нуждаете при защита на метала от ръжда, е #WD40. Ето как трябва да го използвате:

В зависимост от това, дали го нанасяте върху лесно или трудно достъпни места, така наречената умна сламка "SMART STRAW" ще Ви свърши чудесна работа. С цел почистване от мръсотия, препоръчваме използването му върху инструментите, веднага след тяхната експлоатация. С превантивна цел, тоест превенция от евентуална корозия, препоръчваме редовно нанасяне - преди и след употреба.

Интересен е факта, че покритието, което #WD40 оставя след себе си осигурява защитен слой и предпазва (градинските) инструменти от корозия.

Едно от най-големите предимства на WD-40 е, че този продукт е широко спектърен и има хиляди други приложения. Този невероятен продукт позволява да бъде ползван за различни цели: за защита и поддръжка на градински инструменти, за разхлабване на ръждясали винтове, за освобождаване на клеясали механизми, за спиране на различни видове скърцания и още много други приложения. #WD40 е известен с това, че има над 2000 приложения.

Опровержение:

Предоставените и описани приложения за продуктите на WD-40 са изпратени на WD-40 Company от самите потребители. Тези приложения не са тествани от WD-40 Company и по никакъв начин не представляват препоръка за приложение от страна на WD-40 Company. Бъдете адекватни и изключително разумни, всеки път когато ползвате продуктите на WD-40 Company. Винаги следвайте посочените инструкции и внимавайте за всички предупреждения, отпечатани върху опаковката.