Tangit Unilock конец за уплътняване 180 м

Марка: Tangit Производител: Henkel
SKU
1065012

Конецът Uni-Lock (180м) е лесен за използване при уплътняване на метални и пластмасови резби. Uni-Lock е иновативен продукт с универсално приложение и отлични качества. Моментално запечатва вода, газ и системи за сгъстен въздух. Конецът е перфектен заместител на калчищата и тефлоновата лента. Uni-Lock е универсален помощник, както за всеки ВИК майстор, така и надежден елемент за всяка ВИК система.

 

Предназначение и употреба:

 

  • за запечатване на метални и пластмасови нишки
  • за свързване на изпускателни кранове и тръбни разклонения
  • за монтаж на сгъстени въздушни линии

Области на приложение: 

 

При студени и топли тръби за водоснабдяване до 130°C, както и тръби за газ. Конецът Uni-Lock е особено подходящ за резбови съединения, които изискват незабавно стягане след монтаж и може да се нуждаят от малки корекции преди употреба.

 

Арт. № Описание Бр. кашон
010512 Конец за уплътняване Tangit Uni-Lock 180 метра 20бр
Други опции:

Нишков тръбен уплътнител

Характеристики:
Лесен за използване нишков уплътнител за резба
– За бързо уплътняване на системи за вода, газ и
сгъстен въздух
- Нишка от множество полиамидни влакна с фабрично нанесено покритие
- За уплътняване на резбовани компоненти (по ISO 7-1) – например тръбни съединения и фитинги с конусовидна/цилиндрична резба
- Метални резбовани съединения: максимален размер 4“
- Пластмасови резбовани съединения: максимален размер 1S“
- Възможност за корекции до 45°

Одобрения:
Продуктът е изпитан и удостоверен за съответствие с EN 751-2 за уплътнител от клас ARp. На това основание е издадено съответното одобрение от DVGW (Германската асоциация за газоснабдяване и водоснабдяване). Продуктът е одобрен за употреба в тръби за питейна вода (студена и битова гореща). Сертификат за изпитвания от TZW (Технологичен център по водите, Германия) съгласно указанията на UBA (Федерална агенция за опазване на околната среда, Германия).

Устойчивост:
Устойчив на газове от 1-ви, 2-ри и 3-ти род (3-ти род само в газова фаза), топла и студена вода, газов кондензати и сгъстен въздух. Не е подходящ за употреба в системи с чист кислород и/или обогатени с кислород флуиди, хлор, силни окислители и горива дизел или нафта. Не е подходящ за тръбни материали, изработени от полифенилсулфон (PPSU).

Област на приложение:
Нишковият тръбен уплътнител Tangit Uni-Lock е уплътнител за резбовани тръби с общо предназначение. Той се използва за уплътняване на резбовани компоненти (ISO 7-1) – на Tangit Uni-Lock пример тръбни съединения и фитинги с конусовидна/цилин-
дрична резба. Може да се използва за водопроводни тръби за студена и гореща вода (до 130 °C), както и за газопроводни тръби. Нишката е особено подходяща за резбовани съединения, изискващи бързо уплътняване след монтажа и
евентуални леки корекции преди употреба.
Метални резбовани съединения: максимален размер 4“.
Пластмасови резбовани съединения: максимален размер
1,5“.

Инструкции за употреба:

Подготовка на резбата на тръбата:

Резбата на металните съединения трябва да се почисти с четка, ако е необходимо. Препоръчително е резбата на металните съединения да се награпи – например с ножовка – преди да се увие с нишковия уплътнител.

Поставяне на нишковия уплътнител:
Първо поставете нишката напречно на резбата и след това я увийте по посоката на резбата (през напречно поставената нишка), като започнете от края на тръбата. Най-добър резултат се постига, когато каналите на резбата са запълнени, без да се покриват издадените части. Нишката може да се отреже с предоставения за целта резец. Нишката е навита на макара вътре във флакона. Затова може лесно да се изтегля и поставя върху резбата. Нишката трябва да се увива около резбата с определено обтягане.

Съхранение:

Флаконите трябва да се държат затворени преди употреба. При дългосрочно съхранение флаконите трябва да се държат на хладно и сухо място.

Срок на годност: Срокът на годност е най-малко 60 месеца от датата на производство. Датата на производство е отбелязана както на флакона, така и на кашона на разфасовката.

РАЗХОД
Диаметър Брой навивки* Максимален брой
на тръбата (метална) съединения
(от 160 m макара)
1/2“ 6 – 8 400
3/4“ 7 – 9 275
1“ 8 – 12 192
1,1/2“ 10 – 15 105
2“ 15 – 25 57
2,1/2“ 20 – 30 34
3“ 25 – 35 23
3,1/2“ 30 – 40 17
4“ 35 – 45 12
* Ориентировъчни стойности. Ако резбите не са по DIN 2999-1 (ISO 7-1), броят на навивките може да се различава. При уплътняване на пластмасови резбовани съединения броят на навивките се удвоява.

 

 

Повече информация
Производител Henkel
Марка Tangit
Брой в кашон 20
Баркод 9000100597333
Код на производител 2079986
Код 1065012
Оставете вашето мнение
ПреглеждатеTangit Unilock конец за уплътняване 180 м
Оцени продукта

Няма свързани новини