VARTA – отговорност за хората и околната среда

VARTA – отговорност за хората и околната среда

VARTA – отговорност за хората и околната среда

През 21 век всички си задаваме въпроса: Как да бъдем сигурни, че всичките ни действия не са за сметка на бъдещите поколения? Научихме, че ресурсите не са неизчерпаеми. Трябва да бъдем сигурни, че всичко, което правим, е отговорно. Носим отговорност не само за нас самите, а за света като цяло. Устойчивостта е ключът към справянето с тази задача.

VARTA като компания е силно ангажирана с тази идея. Опазването на околната среда е сред основните корпоративни цели. Отговорността към света около нас е показана в целия производствен цикъл на продуктите VARTA. Компанията поставя безкомпромисни изисквания за безопасни продукти с дълъг експлоатационен живот.

Програмата за устойчиво развитие на VARTA включва и сериозен поглед върху опаковките, които представляват голям процент от отпадъците. Компанията използва картон, сертифициран от FSC. Устойчивото решение за опаковане е направено от до 95 % рециклирано съдържание и може да се рециклира на 100 %. Целта на VARTA е да намали, използва повторно или рециклира възможно най-много ресурси, като така се сведе до минимум въздействието върху околната среда. Рециклируемостта постоянно се подобрява чрез непрекъснато оптимизиране на процесите. С новите картонени опаковки, VARTA намалява употребата на пластмаса в сегмента на потребителските батерии с 15% през 2021 година. През 2023 година компанията планира да намали още повече потреблението на пластмаса.

Продуктовото портфолио на VARTA все повече се разширява със зареждащи се батерии, и устройства за зареждането им, което е ключов момент от отговорността на компанията към природата.

Повече информация: