Трикове за ежедневно почистване на къщата

Трикове за ежедневно почистване на къщата

Как да почистваме ежедневно къщата? Почистването на къщата може да е забавно за някои, но и натоварващо. Животът е доста забързан и е трудно да отделите време, за да поддържате къщата си чиста. Няма нужда да се притеснявате, защото искаме да ви помогнем. Не е нужно да задавате въпроса си в Гугъл – Как да почистя дома си,  Как да отделя време да почистя къщата си. Е, не търсете повече, защото тук, в тази статия, ще разберете, че не е необходимо много време за почистване. Нужни са ви 20 мин на ден, а всяка събота за измиване, мотивация и план.

Почистете къщата си, и се отръвете от претрупването

От къде да започнете почистването на дома ви? Като начало може да сложите пред външната врата плътна постелка за избърсване на обувките за хората, които влизат в дома ви. Има постелки на които пише “WELCOME“, изглеждат добре и събират мръсотията, която се внася вътре. След това може да започнете с почистване на повърхността на вашия хол, баня и спални. Сега трикът за преминаване от повърхностно почистване в по-задълбочено почистване е избирането на подходящи дни. Един ден трябва да бъде посветен на дейност, като измиване на пода. Как да почистваме ежедневно къщата?

Отчетете време

Спомняте ли си как казахме, че това ще отнеме само 20 минути? Ще трябва да настроите темпото си според времето и да оставите останалото за следващия ден. По този начин няма да се уморите за други ежедневни дейности.

 Почистване на къщата след вечеря

Независимо дали имате или нямате съдомиялна машина, в крайна сметка ще е най-добре да измиете съдовете след вечеря. Този съвет може да ви помогне, за да не се получат слепваня по чиниите  и чашите и после да положите много повече усилия и време за измиване. По-добре е да го правите след всяко хранене. Ако влезете в този редовен навик. Няма да се налага да питате: „Как да почистя къщата си?“ отново.

Почистване и пускане на пералнята

Почистването на дома и пускането на пералня са два еднакви процеса. Не ни вярвате? Опитайте да отложите прането само за седмица. Всичко, което трябва да направите е да овладеете изкуството да използвате правилно пералнята и да сортирате дрехите, цветни и бели. Ще ви бъде много по-лесно да го правите ежедневно, а не когато решите да ги пуснете да се перат и да започнете да ровите в кошовете за пране и тепърва да ги разпределяте. Най-добре е да се пуска пералнята на всеки два до три дни. Със сигурност не искате да имате голяма купчина мръсни дрехи в края на седмицата. Опитайте се да организирате ефективно времето си, така че да можете да свършите всичко в ежедневието си.

Ако сте някой, който не намира почистването много забавно, тогава имайте нещо на заден план. Винаги можете да почиствате, като слушате музика. Пуснете някоя любима песен и започенете почистването. Много е важно да не оставяте никакви включени устройства в близост до вода, за да избегнете токов удър. Можете да се забавлявате докато чистите,  да мислите за хубави моменти, които сте прекарали, за предстоящи пътувания и др. Така този процес ще премине бързо и ефективно. Дори няма да усетите, за колко кратко време сте приключили. Към този момент вашият въпрос „Как да почистя къщата си“ вече е почти отговорен.

 Как WD-40 е най-добрият приятел на всеки дом

С помощта на WD-40 ежедневневното почистване на дома ви ще бъде ефективно. С WD-40 можете да премахнете и най-трудните замърсявания, да изтриете петна по повърхностите, да предотвратите мръсотия по прозорците и много други. Един уникален продукт с хиляди решения за почистване на дома.

Сега, когато притежавате WD-40 може да започнете почистванането. И така, какво чакате? Все още има време да проверите вашия 20-минутен проект за почистване на дома за днес!

Имате го. Можете да спрете да питате „Как мога да почистя къщата си?“ сега. С тези съвети за 20-дневен режим на почистване има толкова много неща, които можете да направите.

Харесайте ни и в Facebook

Последвайте ни в Instagram

Гледайте нашите видеа в YouTube