Как да върнем блясъка на сребърните бижута?

Как да върнем блясъка на сребърните бижута?

Любимото ви сребърно колие е изгубило блясък си? Обеците, които подхождат на почти всеки ваш тоалет, озглеждат потъмняли и захабени? Неуспорим факт е, че сребърните бижута изглеждат стилни и ефектни, но само когато са добре поддържани и не са изгубили своя блясък. Когато се носят повече време сребърните бижута са податливи на външни замърсявания с времето потъмняват, и губят своята привлекателност. За щастие има лесен начин да възстановите красотата им и отново да ги ползвате с удоволствие. Само в няколко стъпки ще ви покажем как да почистете сребърните бижута.

И така да се захващаме на работа – Как да върнем блясъка на сребърните бижута?

СТЪПКА 1

Преди да започнете с почистването, уверете се, че всички необходими материали са налице. Ще ви е необходима купа с чиста вода, кърпа за подсушаване, кърпа за почистване и разбира се магическият спрей WD-40. Съберете на едно място всички ваши потъмнели сребърни бижута, на които искате да вдъхнете нов живот.

СТЪПКА 2

След като сте подготвили всичко необходимо, време е да започваме! Вземете мултифункционалния спрей WD-40 и внимателно напръскайте незабележима част от бижуто. Убедете се, че употребата му е безопасна, напръскайте WD-40 върху цялата му повърхност.

СТЪПКА 3

Когато приключите с почистването, изплакнете бижуто в купата с вода или на течаща вода и подсушете старателно с кърпа. По този начин, ще премахнете остатъците от WD-40 и ще възстановите красотата и блясъка на вашето обичано, сребърно бижу.

За финал! Любимата ви сребърна колекция вече изглежда, като нова. С помощта на нашето кратко ръководство, може да възстановите блясъка на сребърните си бижута лесно, ефективно и бързо. Носете бижутатат си с с повод или без повод и не забравяйте, че нямате нужда от скъпи почистващи продукти или професионално почистване. Благодарение на  WD-40 може да се справите сами и в домашни условия за кратко време сребърните ви бижута отново ще изглеждат бляскави и неотразими.