Подходящата грижа за тревата през летния сезон!

Подходящата грижа за тревата през летния сезон!

Не позволявайте на летните горещини да ви съсипят тревата. За да я запазите и поддържате свежа, през целия летен сезон, разгледайте тези няколко наши съвета.

1. Косете тревата според типа ѝ

Косачката спокойно може да се движи из тревните площи свободно, но ако искате да постигнете конкретен модел или фигура, е препоръчително да ползвате косачка с валяк. Този тип косачки позволяват постигане на определена форма или фигура. Започва се с косене на външните ръбове, след което се преминава към успоредното косене на ивици. Всяка лента се прави в противоположна посока на предишната. Добър пример са спортните игрища, където косенето и подравняването се извършва в различна посока, с цел избягване на тревата да расте само в една посока. Колкото да не Ви се вярва, посоката на тревата е важен фактор при отскока на топката. Височината на тревата е важна В зависимост от целта на терена, височината е определящ фактор. В зоните за разходки и местата, които се ползват за игри, тревата се подрязва на височина от 1 до 2,5 cm. Този тип тревни площи са много устойчиви на натоварвания. Тревните площи около дърветата се подрязват на височина от 5 до 10 cm. В случай, че сте предвидили част от градината да бъде място за естествено цъфтящи растения, то тогава я косим, ​​когато растенията достигнат височина от над половин метър. Първото косене някои препоръчват да се извърши през лятото, като подобен тип поляни се подрязват не повече от 3 пъти годишно.

2. Култивирането е също от значение

Култивирането е също не по-малко важно, тъй като то позволява да почистите много добре тревата си веднъж, два или три пъти в годината. Отстраняването на сплъстените треви връща въздуха и светлината обратно в долните части на тревата, като прави стръковете ѝ по-буйни. Това определено е полезно за борбата с плевелите. Култивирайте първо през март, след това отново в средата или края на май и за трети последен път в началото на септември. Всеки път, когато култивирате, както и при косенето, променяйте посоката, от която подхващате стръковете. След култивирането добавете варовик и тор и презасадете дупките, ако е необходимо.

3. Поддържайте тревата хидратирана

За да подобрите общото състояние на тревата (цвят и растеж), поливайте тревата веднъж или два пъти седмично. Счита се, че сутрин е най-подходящото време за поливане, тъй като наличието на вятър и слънце са ограничени. По това време на деня тревата абсорбира най-много влага. Редовното поливане на тревата сутрин отблъсква вредители и болестни инфекции, тъй като тя изсъхва през останалата част от деня. Какво още е добре да знаете, когато косите тревата?

4. Подходящо време за косене

Най-доброто време за косене е в рамките на късния следобед. Не си позволявайте да косите мокра трева, тъй като това несъмнено ще я увреди. Накратко, косенето на трева, когато е пълна с роса е неподходящо.

5. Колко често е подходящо да се коси

По-често в топли и влажни дни и по-рядко в сухия сезон. Честотата на косене се регулира според височината на тревата и скоростта на растеж. Косим по-често, ако тревата расте по-бързо. Правилото е никога да не косите повече от една трета от листната маса.

Нашите съвети за правилно съхранение на градинската косачка и аксесоарите към нея.

Използвайте многофункционалния продукт WD-40 за:

1.) да предпазите частите на косачката от ръжда

2.) по-лесното въртене на колелата при косачката

3.) да предотвратите „изпичането“ на тревата върху корпуса на косачката

Ако искате да закупите някой от продуктите на WD-40 натиснете тук!

Харесайте ни и в Facebook - wd40Bulgaria

Последвайте ни в Instagram - wd40_Bulgaria

Гледайте нашите видеа в YouTube - Denicom Bulgaria

Опровержение:

Предоставените и описани приложения за продуктите на WD-40 са изпратени на WD-40 Company от самите потребители. Тези приложения не са тествани от WD-40 Company и по никакъв начин не представляват препоръка за приложение от страна на WD-40 Company. Бъдете адекватни и изключително разумни, всеки път когато ползвате продуктите на WD-40 Company. Винаги следвайте посочените инструкции и внимавайте за всички предупреждения, отпечатани върху опаковката.