Dupli Color AQUA

22.08.2013

Немско - холандският консорциум MOTIP DUPLI GROUP е най-големият производител в Европа на технически спрей, аерозолни бои, авторепаратурни продукти и антикорозионни покрития.

Един от иновативните му продукти е екологично ориентираната аерозолна боя с акрилно качество AQUA, която отскоро предлагаме като част от нашия продуктов асортимент. 

Боята е бързосъхнеща, на водна основа и e подходяща за нанасяне върху играчки и полистирен. 

 

 

Приятел на околната среда

Във формулата на DUPLI COLOR AQUA 90% от разтворителите са заменени с вода.
Освен това продуктите на MOTIP DUPLI са 100% без съдържание на тежки метали, а капачките и опаковките са от рециклируеми материали.

Направи си сам

 

Подходящ за полистирен

Боите, включително аерозолите, съдържат по правило разтворители, които атакуват полистирена и го разяждат. Изключение правят боите на водна основа, каквато е  DUPLI COLOR AQUA. Тези бои могат да се  прилагат без колебание върху полистирен.

 

Подходящ за играчки

Спреят отговаря на изискванията на DIN EN 71-3, което го прави подходящ за боядисването на играчки.

 

Подходящ за използване в затворени помещения

Както споменахме, 90% от разтворителите на AQUA са заменени с вода, което прави спреят подходящ за употреба дори в затворени пространства. Като допълнение, неприятната миризма на разтворителите е заменена с аромат на ванилия, а мъглата при изпръскване на спрея е намалена драстично, което прави изпозлването му в затворени помещения приятно.

 

Не ми харесва творбата ми

Спреят може да бъде отмити с вода и сапун в рамките на 20 – 25 минути след апликация.

 

DUPLI COLOR AQUA е подходяща за почти всички повърхности: лакирани аксесоари в кухнята и банята, градински инструменти и мебел, играчки и мебели в детската стая и др., направени от ракита, дърво, картон, метал, тъкани, подходяща за боядисване твърда пластмаса, стъкло, керамика, полистирен и др.
Спреят е с много добра покривност. Подходящ е за употреба на открито, устойчив е на вода след изсъхване, устойчив е на светлина и е износоустойчив. Аерозолът осигурява дълготраен блясък на боядисаните с него повърхности.

 

 

 

Употреба

Повечето спрейове на DUPLI COLOR имат специална капачка, за да се избегне непозволено използване. Под дюзата има поставен предпазен ринг, който трябва да отстраните, преди да използвате спрея. 

 

Подготовка:
Повърхността трябва да е чиста, обезмаслена и суха. Премахнете отронените частици. Въпреки намалената мъгла при изпръскване, препоръчваме да предпазите околните повърхности. Абсорбиращи повърхности боядисайте предварително с AQUA грунд. Оставете да изсъхне ( най – малко 2 часа ). Твърда пластмаса третирайте предварително с Грунд за пластмаса.

 

Боядисване:
Разклатете флакона за 3 минути и пръснете пробно.Оптималното разстояние, от което да се боядисва , е около 25 см. Нанесете няколко тънки слоя през интервал от 2 минути. Да не се боядисва с AQUA спрей при температура под 15°C, тъй като това може да доведе до увеличаване на времето за съхнене.

 

Съхранявайте на сухо място. Предпазвайте от директна слънчева светлина и други източници на топлина. Използвайте само при сухо време, на места, предпазени от вятър и в добре вентилирани помещения.


 

Още снимки за Dupli Color AQUA